Iedereen is gereserveerd!

 

MoedersMooiste Daisy

Geslacht: Poes

Kleur: Blue tortie smoke/white

Status: Geplaatst

MoedersMooiste Dexter

Geslacht: Katertje

Kleur: Cream solid

Status: Geplaatst

MoedersMooiste Davey

Geslacht: Katertje

Kleur: Cream silver tabby

Status: Geplaatst

MoedersMooiste Dulcey

Geslacht: Katertje

Kleur: Cream silver tabby/white

Status: Geplaatst

MoedersMooiste Duchesse

Geslacht: Poes

Kleur: Blue silver tabby

Status: Geplaatst

OUDERS

Het hebben van een nieuwe kitten als onderdeel van uw gezin zorgt zeker voor meer geluk, knuffels en welzijn. Het brengt echter als nieuwe eigenaar ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee, voor vaak meer dan tien jaar lang. Het gaat immers om een levend wezen dat liefde en aandacht nodig heeft, maar ook verzorging.

Een nestje plannen om gezonde, mooie en lieve kittens te bekomen is niet zomaar even twee katten laten paren. Diverse factoren van belang dienen eerst in overweging te worden genomen voordat er zelfs maar aan gedacht zou mogen worden om kittens te krijgen: gezondheidstesten op diverse gebieden, kennis van de bloedlijnen, uitgebreide onderzoeken en de bijbehorende dierenarts/specialist-afspraken. En zeker ook de juiste combinatie van eventuele ouders die samen een kitten zullen gaan voortbrengen. Het Maine Coon ras dient te voldoen aan de gestelde normen.

Wij besteden veel liefde, tijd, zorg en geld hieraan. Wij willen daarom wel graag dat onze kittens bij de juiste mensen terechtkomen die er goed voor zullen gaan zorgen.

Daarom stellen wij bij verkoop van kittens onze condities om het belang van de kitten te borgen. We hebben dit verwoord in een contract.

Hieronder vindt u dit verkoopcontract waarin staat wat wij nodig achten voor onze kittens: de voorwaarden, garanties voor koper en verkoper en bijbehorende verantwoordelijkheden.

Leest u het aandachtig door en aarzel niet om ons via WhatsApp/e-mail te benaderen als u er vragen over heeft. Het door u en ons getekende contract is de voorwaarde om via onze cattery een kitten te kunnen verkrijgen.

Tips:

Één kitten of twee? Een kat/kitten vindt het heerlijk om met soortgenootjes te spelen, zeker als ze jong zijn. Verstoppertje spelen, jagertje, plagerige pootjes om je maatje te doen schrikken: ze vinden het allemaal prachtig en is een superleuk tijdverdrijf voor hen. Ook slapen ze als kitten graag bij elkaar en zoeken ze elkaars warmte. Daarnaast willen ze soms ook best even alleen zijn: die momenten kiezen ze zelf wel. Al voorstaande zijn ze bij ons gewend. Het antwoord op bovenstaande vraag is dan ook dat wij wel minimaal twee kittens adviseren, ook wel afhankelijk van de behoefte van desbetreffende kitten, maar dat die beslissing uiteindelijk bij de nieuwe eigenaar ligt.

Nieuwe eigenaar(s): Na zoveel zorg en moeite om hen liefdevol te verzorgen, is het ook vanzelfsprekend dat wij er goed op letten dat een kitten uiteindelijk op de juiste plek bij de juiste mensen terecht komt. Daarom hebben wij altijd vooraf een ontmoeting met potentiële kopers. Dat warme contact is voor ons belangrijk om in te kunnen schatten of het juiste forever huisje daadwerkelijk voor hen is gevonden. Te geven liefde en aandacht en de onvoorwaardelijke bereidheid uitstekend voor hen te willen gaan zorgen is hierbij van essentieel belang. Om die reden stellen wij bij verkoop van een kitten altijd eerst een contractje op. Wij garanderen daarmee een aantal zaken, maar ook de nieuwe eigenaar geeft daar bepaalde garanties mee af.

Voorts gebruiken wij onze mensenkennis om te zien of er voldoende vertrouwen is en of de klik er is tussen de potentiële nieuwe eigenaar en de betrokken kitten. En 'last but not least': onze kittens mogen  niet eerder weg dan wanneer zij minimaal 13 á 14 weken oud zijn, maar hun uiteindelijke vertrekdatum is immer afhankelijk van de behoeftes van de desbetreffende kitten. Vraagt u gerust aan ons.

Voeding: Naast de liefde voor hen is uiteraard de juiste voeding essentieel om de kitten/kat gezond en blij te houden. Wij voeden hen uitsluitend met hoog kwaliteit premium droogvoer. Daarnaast dient er altijd schoon vers water (beiden 24/7) beschikbaar te zijn. De kittens zelf weten prima hoeveel zij mogen eten, dus als zij genoeg hebben laten zij het echt verder staan. Daarnaast krijgen de kittens/katten meestal elke dag premium natvoer: ook dat vinden ze heerlijk! In het proces van overdracht van een kitten naar een nieuwe familie geven wij graag advies over welke soorten en merken voeding wij aanraden

Katten zijn vleeseters. Hun natvoer is dan ook 100% rauw: stukjes gesneden kipfilet, gesneden stukjes zalm of losgemaakt rundergehakt. Het rauwe dieet houdt bovendien hun gebit gezond, hun ontlasting stevig en is goed voor de ontwikkeling van het (kitten) lijf

Socialisatie: Onze katten maken deel uit van ons gezin en maken geregeld kennis met onze overige familieleden, waaronder ook (jonge) kinderen. Dankzij deze benadering worden de kittens van jongs af aan goed gesocialiseerd en getraind waar nodig. Het resultaat is dat zij daardoor kroelerige kittens zijn. Alles bij elkaar opgeteld hebben we dan gezonde en blije kittens met lieve karaktertjes!

Gezien alle aandacht en verzorging die wij onze katten en hun kittens geven, kiezen wij ervoor om het aantal nestjes per jaar te limiteren. Alleen zo kunnen wij de hoeveelheid tijd die zij van ons nodig hebben aan hen garanderen.